Deugden in School

Uw partner voor het Deugdenproject in school

logo deugdenproject

Meer over Deugden

52 deugden

52 DEUGDEN - 100 DEUGDEN - 325!!! - NOG MEER?

Deugden leven, ze zijn niet alleen van vroeger, ze zijn van NU. De Nederlandse top 15 van de deugden in 2008 1 respect 2 rechtvaardigheid 3 betrouwbaarheid 4 liefde 5 zorgzaamheid 6 wijsheid 7 openheid 8 vreugde 9 matigheid 10 hoop 11 geloof 12 moed 13 doelgerichtheid 14 bescheidenheid 15 genade, vergevingsgezindheid. Wonderbaarlijk zijn de volgende uitkomsten± er is géén verschil tussen katholieken, protestanten, moslims, hindoes, ongelovigen. Er is geen noemenswaardig verschil tussen mannen en vrouwen en tussen volwassenen en jongeren.

Gegevens verkregen uit interviews met ouders, leerkrachten, jongeren, gemeenteraadsleden, religieuse leiders en popartiesten (Universiteit Groningen, 2008 in 'Nederland deugt!')

52 DEUGDEN: karaktergeschenken in ons

Iedereen is geboren om 'verschil' te maken.

Onze karaktereigenschappen, innerlijke gaven, universele waarden, onze essentiele kwaliteiten.

52deugdenDe deugden zijn de essentie van de menselijke natuur, ze geven inhoud aan ons karakter en zijn een geschenk voor onze wereld. Zielskwaliteiten noemt Linda Kavelin Popov ze. (oprichtster van het deugdenproject). Ieder is uniek op deze aardbol: van buiten en van binnen. Wat zou het toch heerlijk zijn als iedereen van de zes en een half miljard bewoners op onze aarde zou kunnen stralen vol zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar? Een wereld waarin iedereen zijn kwaliteiten inzet ten behoeve van de gemeenschap... ieder vol passie vanuit zijn kwaliteiten zijn steentje bijdraagt....

Deugden zijn universeel en worden door de hele mensheid gedragen. In het onderzoek van de zeven hoofdreligies ontdekte Dr. Dan Popov (Canada) dat meer dan 325 deugden in AL deze religies als belangrijk worden gezien. Je komt ze tegen in verhalen, parabels, spreuken en gezegdes. Ook de niet religieuse gemeenschappen hechten waarde aan de deugden in de omgang met elkaar. Deugden zijn de bouwstenen van ons karakter en sturen onze beslissingen en ons gedrag in ons dagelijks leven.

In het deugdenproject is gekozen voor 52 deugden gekozen: iedere week 1 deugd. zie www.deugdenproject.nl en dan de Deugd van de week. Of abonneer u meteen op de DVDW: klik hier

Stelt u zich voor: in alle landen vind je in dezelfde week dezelfde deugd in treinen, trams, bussen, scholen, gezinnen, bedrijven. Overal ter wereld vinden tegelijk gesprekken plaats over respect, rechtvaardigheid, loyaliteit, vriendelijkheid, behulpzaamheid! Zie de jongerenkaarten.

Voor persoonlijk gebruik en persoonlijke ontwikkeling zijn de 100 reflectiekaarten ontwikkeld voor gebruik in gezinnen, in scholen, in bedrijven; individueel of samen.

Contact gegevens

contactpersoon:

Willy Hensen
Ericastraat 58 
5271 KN St. Michielsgestel
(vlakbij 's Hertogenbosch)
073-5517063 of 06 40306739

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theo Klungers

Theo Klungers

Trainer en coach deugdenproject

www.posicom.nl / #theoklungers

Over Theo

Willy Hensen

Willy Hensen_nieuw

Trainer en coach deugdenproject

www.emoveri.nl

Over Willy

Inloggen

U bevindt zich hier: Start Over deugden 52 deugden