Deugden in School

Uw partner voor het Deugdenproject in school

logo deugdenproject

Meer over Deugden

Waarom een Deugdenproject

ONTSTAAN DEUGDENPROJECT

Er was/is sprake van een toename van zelfmoord, van geweld, van misdaad, een toename van verharding. Van de veroordeelde jongeren meldde meer dan 90% dat ze hun daad gepleegd hadden uit verveling. Linda Kavelin Popov, haar man Dan Popov en haar broer John Kavelin noemden het 'de ziekte van zinloosheid'.

Zij besloten een bijdrage te leveren aan zingeving in de maatschappij (1988). Dan Popov deed onderzoek in de negen hoofdreligies en ontdekte dat alle religies de deugden als rode draad voor de omgang met elkaar gebruikten. In totaal meer dan 325! In alle verhalen, parabels, spreuken en gezegden vind je deugden als basis. Linda Kavelin Popov ontwikkelde de vijf strategieën om met deugden te werken. Het wordt daardoor een levenshouding.

Dit werd: het DEUGDENPROJECT.

Na al die jaren blijkt dat de deugdenaanpak met de vijf strategieën duidelijk bijdraagt aan de leefbaarheid van de maatschappij door vooral de toename van begrip voor elkaar, elkaars wezen diep van binnen en voor elkaars gedrag. Dit leidt tot verbinding. Je weet wie je zelf bent diep van binnen en je weet wie de ander is diep van binnen. Pesten is bv. onmogelijk geworden........

Contact gegevens

contactpersoon:

Willy Hensen
Ericastraat 58 
5271 KN St. Michielsgestel
(vlakbij 's Hertogenbosch)
073-5517063 of 06 40306739

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theo Klungers

Theo Klungers

Trainer en coach deugdenproject

www.posicom.nl / #theoklungers

Over Theo

Willy Hensen

Willy Hensen_nieuw

Trainer en coach deugdenproject

www.emoveri.nl

Over Willy

Inloggen

U bevindt zich hier: Start Over deugden Waarom een Deugdenproject