Meer over Deugden

Uitspraken over deugden

KINDEREN

"Juf, met de deugden is het veel makkelijker om positieve dingen van jezelf op te noemen." een meisje uit groep 7

"Juf, ik heb nog nooit over mijn karakter nagedacht terwijl dit wel bepaalt wat ik doe". een jongen uit groep 8 na de 1e opdracht en nabespreking van totaal een half uur.

"Juf, nu begrijp het verschil tussen mijn vader en mijn moeder", meisje uit groep 8 na half uur kennismaking met deugdenaanpak.

ONDERSTEUNERS

'Het is een waardevolle, rijke, kansvolle ingang om betekenis aan je leven, je werk en opvoeding te geven." Martijn Koekkoek APS (Algemeen Pedagogisch Studiecentrum).

"Het deugdenproject brengt daadwerkelijk een begrippenkader aan dat de basis vormt van opvoeden." Rob Kuipers, directeur KPZ (Kenniscentrum Pedagogiek Zwolle)

LEERKRACHTEN / DOCENTEN / DIRECTIE

"Het is veel rustiger in de klas geworden."

"De kinderen gaan anders met elkaar om, ook in vrije situaties. Ze nemen meer verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en voor elkaar.'

"De kinderen hebben meer oog voor elkaar."

"Het is zó simpel, zó basaal. Het zit ónder kennis, ónder vaaardigheden, ónder behandelingsplannen, ónder begeleidingsplannen. Het gaat veel verder en werkt op karakterniveau".

"Je werkt nóg een laag dieper dan de Vreedzame school".

"Het haalt weerstanden weg bij iedereen waar je mee omgaat."

"Lang gezocht...eindelijk gevonden. Het gaat om wie ik bén! Ik kan kinderen nu laten ervaren wie ze écht zijn. Ik zie ze groeien...."

"Het team werkt meer ontspannen samen. Er is meer waardering en respect onderling doordat het nu ook openlijk naar elkaar toe wordt geuit. Een hele verandering'.

'Ook teamleden die elkaar iets minder liggen, gaan nu anders met elkaar om. Ze hebben handvatten gekregen om eigen gevoelens en gedrag te veranderen.'

U bevindt zich hier: Start Over deugden Uitspraken over deugden