Miniworkshops: "Van 'gedoe in de klas' naar een beter leef- en leerklimaat"

Zeven miniworkshops: "Van 'gedoe in de klas' naar een beter leef- en leerklimaat met deugden"

Tijdens een miniworkshop "Van 'gedoe in de klas' naar een beter leef- en leerklimaat met deugden" krijgt u tips hoe u een andere sfeer en een betere inzet kunt realiseren. Hiervoor zijn verschillende insteken mogelijk waarbij we hopen dat ze in uw situatie voor een verandering kunnen zorgen. De insteken zijn: Hoe u zelfvertrouwen kunt opbouwen cq. afbreken. Hoe u kinderen in hun kracht zet en uzelf ook. Hoe u kinderen kunt leren door te werken. Hoe u grenzen stelt en wat u kunt doen zodat kinderen zich aan grenzen houden. Hoe een SEO-basishouding kan worden verkregen op basis van de deugdenaanpak. Hoe u een moeilijke groep kunt leiden naar een prettige groep. Hoe u pesten kunt aanpakken en voorkomen met het gebruik van deugden en de strategieën van het deugdenproject. Hoe u de kinderen steeds meer verantwoordelijkheid kunt toebedelen en hoe u deze aanpak schoolbreed kunt invoeren. Zie voor meer informatie hieronder.

De miniworkshops zijn er voor basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, MBO, HBO (ook PABO, lerarenopleidingen) en TSO / BSO. Voor een mooi afgerond geheel duurt een miniworkshop anderhalf uur. Na afloop heeft u veel praktische informatie over een door u gekozen onderwerp (zie hieronder) gekregen, waar u direct mee aan de slag kunt. U kunt door meer onderwerpen te koppelen ook komen tot een studiedagdeel of een studiedag.

Miniworkshops zijn ook handig als u snel in een teamvergadering veel praktische informatie wil.

Hieronder staan acht afgeronde miniworkshops van anderhalf uur.

Miniworkshop: "Zelfvertrouwen opbouwen met deugden, hoe doe je dat?"

Tijdens deze workshop van anderhalf uur ontdekt u tal van mogelijkheden om kinderen in hun kracht te zetten waardoor ze open staan voor uitdagingen én u ontdekt wat u juist niét moet doen.

Miniworkshop: "Ze willen maar mondjesmaat werken en doorwerken... ho maar"

Tijdens deze workshop van anderhalf uur krijgt u tips hoe u de motivatie en de werkhouding kunt aanpakken door deugden te benoemen die je ziet en door gedrag met deugden te begeleiden. Het schept helderheid.

Miniworkshop: "Grenzen stellen aan gedrag én de kinderen eraan houden... een klus"

Met grenzen is het veilig in de klas. Maar hoe stel je ze en hoe houd je kinderen aan de gestelde grenzen? Hoe voorkom je schuldgevoel en volharden in 'verkeerd' gedrag? Hoe kun je zonder straf opvoeden op school? Ook deze miniworkshop duurt anderhalf uur.

Miniworkshop: "SEO-basishouding met de deugdenaanpak"

Hoe ziet de basishouding van een excellente leerkracht-docent er uit in de praktijk van alledag? Wat doe je wél? Wat niet? Hoezo? In deze workshop van anderhalf krijgt u daar zicht op en handvatten voor, geïnspireerd door de werkzame aanpak van het deugdenproject.

Miniworkshop: "Van een moeilijke groep naar een prettige groep."

Hoe wordt een moeilijke groep prettiger? Wat kun je het beste doen om een betere sfeer in de groep te krijgen? In deze workshop een serie tips vanuit het deugdenproject om de sfeer aanzienlijk te verbeteren.

Miniworkshop: "Pesten aanpakken en voorkomen met de deugden"

Als je elkaar goed kent, heel goed kent, is het bijna onmogelijk geworden om te pesten. De pester heeft een aantal deugden die hij kan leren ánders te gebruiken en de gepeste en omstanders kunnen ook leren bepaalde deugden aan te spreken.

Miniworkshop: "Verantwoordelijkheid geven met deugden"

Hoe doe je dat toch, kinderen stapsgewijs verantwoordelijkheid geven en iedereen zijn steentje laten bijdragen aan de sfeer in de groep? Verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag? Dit gaan we samen ervaren.

Miniworkshop: "Deugdenaanpak schoolbreed invoeren"

Welke stappen kan een team zetten? Waar beginnen en hoe uitbouwen zodat de energie blijft stromen en niemand zich overbelast voelt? Hoe successen inbouwen? Aangepast aan uw team kan gezocht worden naar de beste aansluiting.

Door miniworkshops te combineren kunt u ook kiezen voor een studiedag of een studiedagdeel.

Doelgroep:

schoolteam BAO, VO, MBO, HBO, PABO-studenten, studenten lerarenopleidingen en TSO / BSO

Prijs van de miniworkshops:

€ 250 per team voor anderhalf uur. Dit bedrag is exclusief reiskosten, maar wel inclusief materiaal, dat voor de teamleden gekopieerd en /of gedownload mag worden. Aantal deelnemers maakt niet uit.

Studiedag:

Een studiedag van ongeveer 6 uur kost € 998. Dit bedrag is exclusief reiskosten, maar wel inclusief materiaal, dat voor de teamleden gekopieerd en /of gedownload mag worden. Aantal deelnemers maakt niet uit.

Trainer:

Beschikbaarheid: