Karakterontwikkeling in school

Karakterontwikkeling in school: Bewust de kracht in kinderen versterken

TWEEDAAGSE KENNISMAKING met de deugdenaanpak in school

Motto leerkrachten: Ontwikkel een krachtige, positieve onderwijshouding met de deugden en de vijf strategieën.

Motto voor kinderen: Ontwikkel een krachtige, positieve omgangshouding en leerhouding.

Wilt u kennismaken met de werking van alle vijf de strategieën en leren hoe u ze integraal kunt toepassen in uw dagelijkse omgang met de leerlingen? In uw school, in de klas, in vrije situaties? Of voor u zelf zodat u energiek blijft, wat er ook gebeurt? Wilt u handvatten voor een goed leef- en leerklimaat waarin kinderen zelf hun verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag en inzet? Waarin kinderen hun gedrag zëlf sturen?

Dan is deze tweedaagse kennismaking iets voor u of uw team. In het Deugenproject gaan we ervan uit dat kinderen uw leiding hard nodig nodig hebben om zichzelf te leren kennen en zichzelf te leren besturen zodat hun potentieel ten volle ontwikkelen. De kinderen krijgen grip op wie ze werkelijk zijn, grip op hun karakter en ze gaan begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Ze leren reflecteren op de inzet van hun karaktereigenschappen - hun deugden en gaan die inzetten waardoor de situatie verbetert voor henzelf én voor hun omgeving. Ze ontwikkelen een innerlijk kompas en kiezen bewust voor bepaald gedrag. Ze leren 'YES' te zeggen tegen zichzelf met alle mogelijkheden en kwaliteiten.

• Ze leren 'YES' te zeggen tegen zichzelf en alle mogelijkheden en uitdagingen.
  • Ze leren 'YES' te zeggen andere kinderen met hun mogelijkheden en uitdagingen.
  • Ze gaan 'YES' zeggen tegen het leren omdat ze ontdekken HOE ze hun leerhouding met de inzet van bepaalde deugden kunnen beïnvloeden en hoe leren dan (nóg) leuker wordt.

In de kennismaking krijgt u grip op de werking van de vijf strategieën en leert u ze toepassen.

INHOUD 2 daagse

De eerste dag is een basisworkshop van 6 uur met vooral strategie 1: Spreek de deugdentaal: benoem karaktereigenschappen met deugden en met strategie 2: Herken leermomenten: zie struikelblokken als opstapjes.

Op de tweede dag (6 uur) is het mogelijk dat het team twee thema's kiest om strategie 3 t/m 5 toe te leren passen, thema's die op dit moment passen bij uw school. Voor meer informatie over de thema's  Klik hier

OP LOCATIE

De kennismaking duurt 12 uur, is toegespitst op onderwijs en kan op locatie gegeven worden. Wanneer u daar meer informatie over wilt hebben, klik hier voor de contact.

Wilt u of hierover overleggen, klik hier voor contact

U bevindt zich hier: Start Ons Aanbod Workshops Karakterontwikkeling in school